Avem mii de vizitatori. Unici. C-asa zic eu!


Dadeam o tura prin aplicatia Stiri Turda v2 sa vad daca totul e ok, daca nu cumva trebuie sa-i mai fac un update si sa vad ce a mai aparut prin zona daca tot am deschis-o :)

Si apare pe cel mai citit site local o stire cu audientele pe martie. Ok, ma bag si eu, mai ales ca din decembrie administrez radiotransilvania.com, sa vad ce date se prezinta. Si-mi dau seama ca cine a pus acolo datele nici macar n-a incercat sa intre pe radiotransilvania.com, sau macar radiotransilvania.ro care e un fel de “referer” (in sensul ca te redirectioneaza automat pe radiotrasnilvania.com) sa vada ca (tocmai in martie, cand erau mai multe servicii de statistici in testare) jos pe site exista date reale care pot fi verificate pe histats.com, iar pe martie am avut si de pe trafic.ro dar am explicat in articolul precedent de ce n-am ramas cu ei. (cu banii aia mai bine ma-mbat :D )

Nu bag mana in foc, dar ma gandesc ca la fel a procedat si cu celelalte site-uri prezentate in articol, adica n-a verificat mai nimic :) No problemo, sa dea ce statistici vor, daca nu le verifica, nu e treaba mea…

Dar asa, ca idee, am zis hai sa verific si eu statisticile site-urilor din zona, cele reale, nu simulate de cine stie cine. Vorba autorului din articolul cu audientele, nu prea ai ce verifica… nici macar pe cel mai citit site local :) Adica orice date as vrea sa verific ma lovesc cam de asa ceva :

trafic

Oricare din site-urile verificate, ce apar si pe trafic.ro imi arata aceleasi date ca in poza de mai sus… se observa in meniul din stanga, toate datele sunt cu lacatul inchis, adica private. Adica ce ma intereseaza pe mine, cine intra pe site, de unde, etc. Ia d’aci un numar de vizitatori si gata, nu ti-e de ajuns? Mie nu :) Io-s mai taran de felul meu si vreau sa vad macar niste referinte web…

In momentul in care cineva isi ascunde aceste referinte poate insemna ca nu vrea sa-ti arate de unde vin trilioanele de vizitatori pe site-urile sale. Nu de alta, dar un taran ca mine isi poate da seama vazand datele daca vizitatorii vin de pe niste ip-uri sau site-uri care-ti ofera trafic/vizitatori/etc la niste sume modice. Am testat si eu o data si chiar apar, ti-i numara pana si Google Analytics :)

Asa ca, de acum incolo cand mai dau de articole cu audiente, nici nu ma mai obosesc sa intru pe ele… poate doar daca si cei de acolo isi “deprivatizeaza” datele asa cum le am si eu pe site-urile administrate de mine.

Pun si cateva screenshot-uri cu statistici de pe radiotrasnilvania.com, dar puteti sa le verificati oricand pe histats.com pentru ca sunt publice, nu private ca la restul site-urilor din zona…

hi1 hi2 histats

Si ca sa vedeti ca-s taran de taran, cu sange-n instalatie, bag si-un screenshot de pe google analyltics (care are anumite cerinte pentru browserul cu care intri, si-ti arata un pic mai putini vizitatori decat trafic.ro sau histats) :

ga

 

Baga un share...