Stiri 24h – recomandari, tips&tricks sau cum vreti sa-i spuneti :)


(Update mai 2017)

M-am gandit sa fac cateva recomandari pentru folosirea cat mai usoara si “corecta” a aplicatiei de stiri, cu screenshot-uri pentru a fi si mai usor de inteles pentrun cei care nu le “au” cu tehnologia.

Sa incepem cu “utilizarea datelor” , ma adresez in special celor care folosesc internetul mobil (pentru ca wifi in principiu nu se “termina”) :

– avem multe surse de stiri, peste 50… iar aplicatia e setata sa-si faca actualizari la 30 de minute (daca nu ati umblat in setari sa modificati aceasta valoare).

In plus unele site-uri (ca digi24, prosport) adauga in stiri imagini la o rezolutie foarte mare, am prins chiar si 4526×3018, fisierul avand aproape 4 MB, asa ca faceti un calcul intr-o luna cam care ar fi traficul pe date mobile daca tot la 30 de minute apar 2-3 poze de 4 MB… E normal asadar sa se cam adune MB multi intr-o luna iar daca traficul de date mobile e limitat la cativa GB sa va treziti ca jumatate (sau mai bine) din date sunt folosite de aplicatia de stiri.

– Recomandari : Setati intervalul de sincronizare mai mare, sau dezactivati sincronizarea automata in fundal.

Daca dezactivati si sincronizarea la pornire, va trebui sa actualizati manual stirile, ceea ce nu recomand (multi vor uita si vor crede ca aplicatia nu mai afiseaza stiri noi :) )

Tot pentru a mai diminua traficul de date mobile puteti selecta si “wi-fi only for image”, in principiu aplicatia nu va descarca imagini la stiri cand e pe internet mobil.

Sa trecem si la spatiul ocupat de aplicatie, pentru ca dupa cum stiti stiri24h are functie de citire offline, deci cand se sincronizeaza stirile acestea sunt stocate in memorie pentru a putea fi citite si daca internetul e oprit… daca aveti un telefon sau tableta cu spatiu mic la dispozitie pentru aplicatii, e bine ca din cand in cand sa stergeti memoria cache a aplicatiei, pentru ca din aceeasi cauza a imaginilor mari ce apar in unele stiri cache-ul se mareste considerabil si telefonul/tableta poate sa se “miste” mai greu.

Daca nu aveti chef de stergere manuala a memoriei cache, exista cateva setari in aplicatie care va pot ajuta :

Depozit mesaje :

  • debifati “Pastreaza elementele necitite”
  • setati curatarea automata a elementelor citite si necitite la un interval cat mai mic (o zi)
  • de asemenea puteti seta intervalul de sincornizare (prima poza) mai mare.

Acum… daca nu va plac anumite stiri sau categorii de stiri (de ex. monden) aveti la dispozitie functia “Explore” de unde debifati tot ce nu va trebuie :

Iar daca doriti sa adaugati alte surse de stiri care nu apar in aplicatie, tot din “explore” la “feed” puteti da o cautare dupa sursa dorita (in exemplu eu am scris CNN iar rezultatele au fost destule) si sa bifati ce va trebuie :

Daca sunteti interesat de un anumit subiect, zona, etc. folositi cu incredere functia de cautare :

Daca aveti intrebari sau nelamuriri cu privire la aplicatia de stiri puteti oricand sa ma contactati sau chiar sa lasati un comentariu la acest articol :)

Baga un share...

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I accept the Privacy Policy